برای سنجش کارایی هر محصول نوآورانه‌ای، به‌کارگیری آزمایشی آن در محیط واقعی، امری ضروری است. چنان‌چه یک محصول از سطح فناوری بالایی برخوردار یا روند تولید آن بر اساس مهندسی معکوس بوده باشد، آزمایش آن نیز ضرورت بیشتری می‌یابد.

از آن‌جا که کندوی مدرن آسانا در حقیقت مهندسی معکوس کندوی فلوهایو استرالیایی است و ما در مراحل تولید آن به یک نمونۀ اولیه نیز دست یافته‌ایم، بر آن شدیم تا آن را در یک محیط عملی آزمایش کنیم.

به همین منظور، زنبورستان مرکزی هورامان‌هانی واقع در مزرعۀ آیشاوا در جنب شهر سروآباد در کردستان را انتخاب و از یک کلنی زنبور عسل با جمعیت 10 قاب اولیه استفاده کردیم.

برای ارزیابی بهتر محصول و با وجود ورود به فصل تابستان، روش پرورش طبیعی را در پیش گرفتیم و از ارایۀ شربت به کلنی زنبور عسل خودداری کردیم.

ادامۀ گزارش: به زودی.

کندوی مدرن آسانا در مزرعۀ آیشاوا